Scharendijke

Scharendijke dankt zijn naam aan het feit dat het in de 15e eeuw ontstond aan een schaardijk. Dat is dijk aan een diepe vloedgeul zonder slikker ervoor. In die tijd was het niet meer dan een buurtschap. Er woonden lange tijd landarbeiders en dijkwerkers. Het dorp Scharendijke is met name bij watersporters heel bekend. Na de aanleg van de Brouwersdam werd het dorp een centrum voor watersporters. Bekijk onze accommodaties op Boutique Resort Schaardijk en reserveer uw vakantie in Scharendijke!

Sporten op het strand

Wie op vakantie gaat, wil wat beleven! De Brouwersdam is een unieke plek om samen met uw partner, familie of vrienden lekker te bewegen in de frisse lucht met uitzicht op zee. Van rustig vliegeren tot kitesurfen, van zwemmen tot suppen en van wandelen tot paardrijden. U hoeft zich niet te vervelen en er is voor ieder wat wils. 

Lunch / aperitief / diner met uitzicht

Op de Brouwersdam bevinden zich verschillen strandpaviljoens waar u heerlijk kunt eten en drinken. Of het nu zomer of winter is, er zijn altijd gasten die deze mooie plek weten te vinden. 

Tip: er komen steeds meer zeehonden een kijkje nemen bij de Brouwersdam dus let niet alleen op uw drankje maar kijk ook geregeld uit over het water 😊 

Ontdek meer van Scharendijke

Prachtige fietsroutes vanuit Scharendijke

Sea you in Perrydise!

Duiken & Surfen in Scharendijke

Duikers en surfers kunnen hun hart ophalen in dit prachtige gebied.